Крапец

Село Крапец се намира на Северното Черноморие, между Шабла и границата с Румъния. През последните години, със застрояването на плажовете и бреговата ивица на юг, все повече хора, които искат да почиват на брега на Българското Черноморие, но далеч от хотели, бетон и навалици, избират да къмпингуват тук. През юли и август лагерите в горичката до брега са доста пълни, а уикендите идват и доста хора от околните населени места, но в останалото време мястото е тихо и спокойно.

Полезен съвет към хората, които ще изберат лятото да прекарат няколко дни на Крапец, е да си вземат тента и достатъчно тензухен плат, от който да й направят стени. Така на здрачаване, в комарения час, когато положението иначе става тежичко, ще могат да прекарат вечерта на спокойствие. Другият вариант е, когато наближи да излязат комарите, да се иде към бар "Изгрев" (ако още се казва така) в южния край на плажа, малко след края на асфалта.

Друго, което е хубаво да имате предвид - плажът е неохраняем, така че внимавайте, когато влизате да плувате.

Как се стига до Крапец

За да стигнете до плажа северно от Крапец, след като влезете в селото, завийте вляво по втората пряка след площада (след сградата на общината) и продължете по шосето на север още около 2 км. Асфалтовият път свършва при входа на бившия къмпинг "Карвуна", от където тръгва черен път, по който се стига да горичката, в която хората къмпингуват през лятото.