17-21 август, село Влахи

Текст и снимки: Radoslav Sarov

Здравейте.

Детските години на много от нас са свързани с мили спомени за ваканции на село, за баба и дядо, за летни месеци безвремие, когато нямаше интернет, а денят завършваше с първа програма, прибирането на стадото с козите, седенките пред къщите и домашни гозби.

В настоящето горещо политическо и не само време, в годината през която ежедневието често изглеждаше с краката нагоре, много хора преоткриха колко ценен е животът на село. Отдавна искам да разкажа за моите детски спомени при баба, за всички диви странствания с брат ми по горите над селото ни, но днес времето няма да стигне за толкова дълга история. Ще споделя с вас само една покана да запознаете своите деца с детските спомени за времето на село. В село Влахи, на западните склонове на Пирин, на място, където все още има стада с кози, диви животни и спускащи се от планината хладни реки, този месец ще има кратък детски лагер.Порасналото хлапе в мен има чудесни спомени от всичките ми посещия във Влахи и няма как да не ви предам за това събитие. Тази сряда се видях с Елена (която организира лагера), говорихме и за започващия на 17-ти август лагер и че има свободни места. За това - ако семейната ви програма за месеца не е разграфена (и преценявате риска от Covid-19 в това отдалечено от града място за разумен), заповядайте да се запознаете с програмата на детския лагер. Разделям се с вас с няколко снимки преживяванията в предишното издание, които Елена ми прати. Хубава уикенд и бъдете здрави :)

Радо Саров

Радо е автор на повечето снимки и текстове, публикувани на Gowhere.bg. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година, когато започва да работи по първата версия на своя сайт за дестинации в България.