Тюленово

Брегът в района на Тюленово е висок и скалист. Местата, от които можете да влезете във водата са няколко, но май на всичките веднага става дълбоко. Това може и да не е добра новина за хората, които не умеят да плуват добре, но пък прави Тюленово прекрасно място за DWS катерене. Информация за туровете има тук. В началото на август се събират да катерят катерачи от цялата страна.

Освен за катерене, около Тюленово е супер и за скокове във водата. Ще се въздържа да посочвам конкретни места, тъй като това забавление си е опасно и всеки сам следва да провери дали има скали там, където ще се приземи и да прецени риска. Иначе едно удобно място за влизане във водата има в южния край на селото. До него се стига по черния път, тръгващ успоредно на брега от залива с рибарските лодки в селото или по друг черен път, отделящ се от асфалтовото шосе малко преди табелата с името на селото.

Голям магазин за пазаруване има в центъра на Шабла. В селото има няколко кръчми, няколко хотела, а също и доста приятни къщи за гости.

До Тюленово има 3 пътя. От юг идва пътят от Каварна през село Българево и Камен бряг. От север е пътят, идващ от град Шабла. Третият вариант е по пътя, идващ откъм запад. Разклонът за него от главното шосе е между селата Поручик Чунчево и Горун. Този път е живописен, но доста разбит.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.