Махала Потока

Махала Потока се състои от около 20-тина къщи, разположени в живописен край на Родопите, южно от Смолян, в непосредствена близост до българо-гръцката граница. До нея може да се стигне пеш по маркирани пътеки, тръгващи от селата Арда (зелена маркировка) и Горна Арда (червена). И двата маршрута са дълги около 3.5 км и изминаването им отнема приблизително час. Хубаво е да имате предвид, че както на много други места в Родопите, маркировката не винаги е лесна за откриване.

До махала Потока може да се отиде и по черен път от село Бориково. До него се стига като южно от село Могилица завиете на първия разклон вдясно и продължите нагоре по асфалтеното шосе покрай Бориковска река. Разстоянието от разклона до селото е километър и половина. В средата на Бориково ще видите мост, прехвърлящ се над реката. Преминете по него и продължете по пътя от другата страна. Той заобикаля последните къщи и ще ви изведе до порта в телените заграждения на бившия кльон, откъдето продължава към махала Потока. Местните хора минават по него и с леки коли, но пътят е каменист, с няколко по-трудни места и определено не е за всяка кола.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.