Село Делчево

Село Делчево се намира в Южен Пирин, на 9 км от град Гоце Делчев. До него пеш се стига по два маршрута (всъщност част от един общ маршрут, свръзващ град Гоце Делчев с Попови ливади). От центъра на града се тръгва по улица Иларион Макариополски в западна посока. След последните сгради се  продължава по асфалтовото шосе, което скоро прави голям завой на север, за да заобиколи стръмното изкачване. Пътеката се отделя вляво тук и продължава с малки серпентини нагоре към селото. От Попови ливади се тръгва в южния край на местността, на площадчето след хранителния магазин вляво. През по-голямата част е спускане.

С кола до Делчево се стига от Гоце Делчев, излизането от града е по спомената вече улица Иларион Макариополски. Щом стигнете селото, може би най-добре ще е да паркирате в начало - улиците не са подходящи за автомобилен трафик, а щи можете да разгледате повече.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.