Ски база Грамадлива

Хижа "Ски база Грамадлива" e пункт от европейския пешеходен маршрут "Е-3" ("Ком-Емине"). Намира се до билото на Стара планина, в Тревненска планина, северно от едноименния връх.

Ски база Грамадлива предлага различни удобства - локално парно, столова с камина, вътрешни тоалетни и баня с топла вода. При предварителна заявка ще ви нахранят, има бира и безалкохолни напитки, стопаните на хижата ще ви посрещнат с ведра атмосфера. Хижата разполага с 4 стаи за спане с по 4 легла във всяка и 1 стая с 8 легла.

Телефонът на Ски база Грамадлива е 0898 765 424.

Маршрути до Ски база Грамадлива

Ски база Грамадлива e най-лесно достъпна от намиращия се на изток от нея Хаинбоазки проход (Проход на Републиката). Разстоянието се взима за около час, но преходът не предлага кой знае какви гледки и не е особено интересен. Върви се по асфалт и черен път.

Далеч по-живописен е маршрутът от гара Кръстец, който преминава през обширни поляни с просторни гледки и през красива, стара букова гора. Разстоянието между двете места се изминава пеш за около 3 часа и половина.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.