Туристическа спалня Ботев връх

Туристическата спалня "Ботев връх" е разположена на самия връх Ботев, на 2376 м н.в. Пренощуването в нея позволява на туристите без усилие да посрещнат изгрева на връх Ботев и да се насладят на незабравимите гледки към съседните старопланински върхове.

Туристическа спалня "Ботев връх" разполага с 22 легла за нощувка в две спални помещения, едното с 9 двойни легла, другото с 2 двойни легла. Отделно има и обща столова с вместимост около 25 човека и бюфет. В столовата се предлага хранене - разнообразни супи и при предварителна заявка сух пакет и закуска. Цената е 25 лв. за легло. При резервиране на места за групи над 4 човека се изисква предварително заплащане на капаро в рамките на 3 дни от датата на резервацията.

Телефонът на туристическа спалня "Ботев връх" е 0877 273 547.

Спалнята е удобно място за нощувка при изкачване на връх Ботев при двудневни екскурзии или като опорен пункт по маршрута Ком-Емине. Едно допълнително предимство за избралите да пренощуват в нея туристи - за да посрещнат изгрева просто трябва да станат от леглото и да излязат пред сградата, откъдето се открива красива гледка на изток към масива на Триглав.

Туристическа спалня "Ботев връх" е достъпна от юг откъм градовете Калофер и Карлово и от север от Априлци. Подробно описание на маршрутите ще намерите в статията за връх Ботев.

Съседни туристически обекти:
заслон "Ботев" – 30 мин.
заслон "Маринка" – 30 мин.
хижа "Рай" (по Тарзановата пътека) – 2 ч.
хижа "Тъжа" – 3 ч.
хижа "Плевен" – 3 ч.
хижа "Васил Левски" – 3 ч. и 30 мин.
хижа "Добрила" – 9 ч.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.