Заслон Кире Чугуно

Внимание: публикуваните в статията снимки не са актуални, за което моля да ме извините! При първа възможност ще посетя мястото и ще направя нови снимки, на които да се вижда ремонтирания заслон. Ако искате да споделите ваши кадри от място, моля пишете ми.

Заслон Кире "Чугуно" се намира в Рила. Построен е на билото на Зелени рид, на около 2100 м н.в., североизточно от връх Зелени камък. Неотдавна полуразрушената постройка на заслона е била ремонтирана и в момента предлага нелоши условия за пренощуване. Вътре има легла, печка, маса и продукти от първа необходимост, а навън маса с пейки и огнище. От заслона се открива красива гледка към Лакатишка Рила и Витоша.

Заслонът се намира в непосредствената близост до пътеката, изкачваща се от Яворова поляна по Зелени рид в посока Раздела. По-подробно описание на маршрута ще и възможните изходни пунктове ще откриете в статията за Зелени рид.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.