Заслон Тевно езеро

Заслон “Тевно езеро” представлява двуетажна постройка. На първия етаж е столовата, а на втория е спалното помещение с две редици нарове за около 30 човека. Допълнителни места има в пристройките към заслона. При нужда хора могат да преспят в столовата и в опъваните от хижарите палатки. Тоалетните са външи, вода можете да си налеете от чешмата, намираща се в близост до сградата. Постоянен персонал има в периода май-ноември. В заслона се предлага храна.

За резервации (особено нужна през лятото, когато заслонът често е препълнен) +359 (0) 896 688 467 ; +359 (0) 886 397 268. В района на заслона няма обхват, ако не можете да се свържете, изпратете SMS на един от посочените номера.

Схема на района около заслон "Тевно езеро"

Заслон “Тевно Езеро” е построен в Северен Пирин, в циркуса Белемето, в близост до едноименното езеро на 2515 м н.в. През лятото изходни пунктове за заслона са:

  • хижа "Вихрен" (7 ч)
  • хижа "Демяница" (3 ч)
  • хижа "Безбог" (3 ч 30 мин)
  • хижа "Яне Сандански" (5 ч).

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.