Божия мост

Божият мост е естествен скален мост с височина около 20 м, образуван от водите на Лиляшка бара. Намира в Северозападна България, в близост до село Лиляче, на около 14 км северно от град Враца. До него се стига по два начина:
- първият е от пътя Враца – Криводол да отбиете към село Лиляче. На около 100 м преди площада (5-та отбивка вдясно след като влезете в селото) завивате надясно и след това веднага вляво. Следва нещо подобно на Y-образно кръстовище. Тук сте надясно, като след около половин км вляво би трябвало да видите сградите на бившото селско стопанство. След него пътя става черен, но проходим за коли, когато земята е суха. Добър вариант е от селото да се разходите пеш до Божия мост – разстоянието е около 1.5 км и се взима за не повече от 20-25 мин. Самият мост се намира в близост до останките от крепост, които се забелязват в горната част на обширната поляна, през която върви пътя
- вторият начин да стигнете до Божия мост е от Враца да тръгнете по пътя за Борован. На първото разклонение след края на града, завийте наляво към село Чирен. След 5.5 км следва второ разклонение вляво. Отбийте по него. След километър и половина шосето се разделя, тръгнете надясно. Пътят става черен и скоро стига до спомената в горния вариант крепост, зад която се намира Божия мост.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на дизайна на страниците и на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.