Хотнишки водопад

Хотнишки водопад или Кая Бунар е водопад на река Бохот, намиращ се в Северна България, на около 20 км от град Велико Търново. Височината на пада е около 30 метра, в подножието му има поляна, от която се открива красива гледка. Мястото е популярна дестинация за кратки излети и е сравнително често посещавано. Има изградена кратка пътека, по която можете да се разходите нагоре покрай река Бохот. Началото й е вляво от полянката под водопада и започва с кратко стръмно изкачване, след което, обаче, ходенето става съвсем лесно. По дървени мостчета се преминава неколкократно от единия на другия бряг на реката, като се редуват хубави гледки и прохладни места. Най-подходящото време за посещение е през пролетта и в началото на лятото.

Хотнишкият водопад се намира на 2 км западно от село Хотница. Достига се по асфалтов път от центъра на селото. Вариант за разходко с колело от Велико Търново да се пътува с влак до гара Ресен, откъдето до водопада трябва да се изминат 6 километра и половина в едната посока.

Радо Саров

Радо Саров създава Gowhere.bg през 2011 г. Автор е на голяма част от текстовете и снимките публикувани в сайта. С пейзажна фотография се занимава от 2008 година.